تدوین سند ملی و سیاست های کلان گردشگری/ تشکیل کارگروه ۱۸گانه - جامعه خبر
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
true
true

به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر، مصطفی دهقان مطرح کرد:

* تهیه سیاست‌های کلی نظام در گردشگری و تنظیم سند جامع گردشگری از مهم‌ترین اقدامات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری است که همزمان در حال پیگیری است. ما امیدواریم سند ملی گردشگری امسال به نتیجه برسد. همزمان با آن نیز درحال تنظیم و پیگیری ابلاغ سیاست‌های کلی گردشگری نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم.

* برای تهیه این سیاست‌ها از اسفندماه سال گذشته با کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت جلسه‌های مشترکی داشته‌ایم تا گردشگری نیز مثل محیط زیست و جوانان، از سوی مقام معظم رهبری سیاست‌های ابلاغی داشته باشد.

* این سیاست‌ها با مشارکت دستگاه‌های مختلف و مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری می‌شوند، به همین منظور کارگروه ۱۸ گانه‌ای تشکیل شده که امیدواریم محتوای آن تا شهریورماه یا نهایت مهرماه این سیاست به صحن مجمع تشخیص مصلحت برسد.

* شورای راهبری به ریاست زهرا احمدی پور و با حضور معاونان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نمایندگان بخش خصوصی و سمن‌ها برای تدوین سند ملی گردشگری  تشکیل شده است. برای آماده‌سازی این سند صرفا در معاونت گردشگری متمرکز نشده‌ایم، چون معتقدیم گردشگری به میراث فرهنگی و صنایع دستی وابسته است، برای همین معاونت‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی را نیز در تدوین سند جامع گردشگری مشارکت داده‌ایم.

* سند جامع گردشگری متفاوت از سیاست‌های کلان است. سند ملی خط مشی اجرایی نهادها و سازمان ها را مشخص می‌کند، یعنی تکلیف می‌کند چه برنامه‌ای برای گردشگری داشته باشیم؛ ضمن آن که پیوست اجرایی و چشم‌انداز دارد و در بُرش‌های زمانی کوتاه، میان و بلندمدت تعریف شده و شیوه ارزیابی در آن مشخص است. درحالیکه سیاست‌های کلی تعیین تکلیفی برای بخش‌های مختلف نظام است که مشخص می‌کند از گردشگری چه می‌خواهیم.

* در زمان انتصاب خانم احمدی‌پور به ریاست سازمان، مطالعه تطبیقی روی این سندها انجام شد؛ با این محور که اسناد پیشین چقدر ظرفیت بهره‌برداری دوباره را دارند و به این نتیجه رسیدیم سندی که در سال ۱۳۸۱ تدوین شده درصورت بازنگری با مشارکت سازمان جهانی جهانگردی، ظرفیت اجرا دارد.

* رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دیداری که با طالب ریفاعی ـ دبیرکل سازمان جهانی داشت قراری گذاشتند تا کمیته مشترکی تشکیل شود و طرفین نماینده هایی را معرفی کنند تا انتهای امسال، بازنگری سند قبلی به نتیجه برسد. این سند پس از اطلاح و بروزرسانی به هیات دولت داده می‌شود تا مصوبه اجرایی دریافت کند. با این اقدام برای نخستین بار سازمان دارای سند ملی و جامعِ توسعه گردشگری خواهد شد.

* سند ملی گردشگری ایران بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر تهیه شد که در بخش‌هایی از بازاریابی و تبلیغات به موضوعات حساس آن برهه زمانی مثل گفت‌وگوی تمدن‌ها و ۱۱ سپتامبر پرداخته شده و شاید برای اولین‌بار بود که بحران بین‌المللی در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شده بود، هرچند که از آن برنامه محروم ماندیم.

* توسعه گردشکری مولفه‌های بیشماری دارد که اگر بهترین برنامه های ممکن نیز نوشته شود باز مواردی پیش می آید که به آن توجه نکرده باشیم، به خصوص هنگام جذب گردشگر، مشابه اتفاتی که در ترکیه رخ داد، یکباره سیاست های این کشور تغییر کرد و خارج از برنامه روی گردشگران ورودی آن اثر منفی گذاشت. این ها از جمله مباحثی است که در سند ملی نمی‌توان وارد کرد و تنها باید وارد سیاست های کلان گردشگری شد، برای همین هم تدوین سند جامع و سیاست های کلان همزمان پیش برده می شود.

* با تدوین سند ملی و سیاست های کلان گردشگری می‌توان از گردشگری کشور دفاع کرد و از بیانات هیجانی مانع شد.

خبر روز را با جامعه خبر دنبال کنید./

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false