آماری که باید جدی گرفت/ هر پنج ایرانی، یک نفر دچار فشارخون بالا - جامعه خبر
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
true
true

به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر، زهرا عبدالهی، مدير كل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكي افزود: 88 درصد مردم ريسک فاكتور تغذيه ناسالم را دارند كه روند هشدار دهنده‌ بيماري غير واگيردار و اضافه‌ وزن را به دنبال دارد به‌ طوري‌ كه در سال 1390 مهم‌ترين علت 380 هزار مرگ ثبت‌ شده در كشور مربوط به مرگ ‌و مير به دليل بيماري‌ هاي قلبي و عروقي است.

وي با اشاره به اينكه روغن، قند و شكر بالاتر از حد لازم در كشور مصرف‌ شده و مصرف ميوه، سبزي، شير و لبنيات كمتر از نياز هر فرد است افزود: نتيجه اين تغذيه، شيوع اضافه‌ وزن و چاقي در كشور است؛ به‌طوري‌ كه در قشر جوان كشور هم 50 درصد از گروه‌ها دچار اضافه‌ وزن و چاقي هستند.

وي مهمترين منبع دريافت نمك را نان و پنير دانست و خاطر نشان كرد: بايد الگوي غذايي روزانه به گونه اي باشد كه بيش از پنج گرم نمك مصرف نشود حال آنكه فقط در هر قرص نان سه گرم نمك موجود است. 54 درصد نمك دريافتي مردم در هنگام طبخ است كه بايد بر اساس الگوهاي غذايي مصرف كمتري داشته باشد.

دكترعبدالهي گفت: در كشور ما مردم شير و لبنيات كم‌ مصرف مي‌كنند ولي سرانه مصرف نوشابه‌هاي گازدار 42 ليتر در سال است كه مهم‌ ترين مضرات آن اختلال در جذب كلسيم است كه همین اختلال، يك ريسک فاكتور مهم براي بيماري‌هاي قلبي عروقي و سرطان است. بر اساس اين مطالعات، سرانه مصرف نان و برنج پنج درصد، روغن 20 درصد و قند و شكر نيز 38 درصد بيشتر از مقادير توصيه شده در سبد غذايي مطلوب است.

مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي، راشيتيسم در كودكان، افزايش ابتلا به آسم و ديابت نوع 2 را از جمله پيامدهاي كمبود ويتامين در بدن دانست و اضافه كرد: علاوه بر مصرف محصولات غذايي غني شده با ويتامين، سه تا چهار بار در هفته نيز استفاده از نور مسقيم آفتاب به مدت پنج تا 10 دقيقه براي بدن لازم است.

وي افزود: كمبود ويتامين D پيامدهاي بسياري را دارد و در حال حاضر مشكل كمبود ويتامين D را در كشور داريم و در اين راستا برنامه ملي غني‌سازي آرد با ويتامين D در كشور در حال انجام و در دستور كار است.

وي همچنين خاطر نشان كرد: برنامه ملي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك نيز در كشور اجرا مي شود. مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي 30 دقيقه پياده‌روي و حداقل 2 واحد ميوه و 3 واحد صيفي‌جات را در روز ضروري دانست و گفت: مصرف ميوه و سبزي در كشور حدود 12 درصد است.

اخبار روز را با جامعه خبر بخوانید./

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false