true
نیروهای امدادی و پلیس تهران پس از اعلام فرونشست خیابان در میدان ونک تهران به محل اعزام شدند. این حادثه علیرغم فروریزش عمیق به علت ترافیک کم در این ساعت تلفات جانی سنگینی در پی نداشته است.
در اولین اظهار نظر، کارشناسان این فرونشست را به علت نفوذ آب و فرسایش آستر آسفالت خیابان دانستهاند. جریان آب به علت ترکیدگی لوله اصلی فرسوده درخیابان برزیل و جریان آن تا میدان ونک بوده است. این فرونشست ناگهانی، از نوع فروریزش های طولی است.
در تهران علاوه بر وجود خطوط فرسوده انتقال آب و گازبا عمر ۶۰ سال، به طور متوسط هر ۵۰۰ متر یک خط قنات از شمال به جنوب تهران وجود دارد که به دلیل گودبرداری و ساختمان سازی مسدود و رها شده اند. فرسودگی شبکه زیرساخت تهران در حدی است که افزایش فشار و یا حتی ارتعاشات ناشی از ترافیک می تواند موجب از هم گسیختگی آن شود.
بیت الهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در توضیح این نوع فرونشست یادآور شد: در شهر تهران بیش از ۷ گزارش در خصوص فرونشست های ناگهانی منتشر شده است که عمدتا به دلیل حفاری های زیر سطحی و یا به دلیل نشت آب و جریان زیر سطحی بوده است. علت اصلی آنها هم وجود رشته قنوات قدیمی رها شده و همچنین چاه های بیشماراست که فقط ۵۰ هزار حلقه آنها شناسایی شده؛ که متاسفانه خطر جدی درتهران تلقی می شود. نمونه این حوادث را در بالای میدان انقلاب و ابتدای خیابان کارگر شمالی شاهد بودیم.
چنین حوادثی هر چند که تلفات جانی نداشته است ولی با توجه به زمان وقوع و اهمیت معابر پر ترافیک می تواند خطرزا باشد و باید هرچه سریعتر حفرات شناسایی و ترمیم شوند. در جنوب تهران فروریزش های تدریجی و گسترده در محل شریان های حیاتی زیر سطحی مانند لوله های فاضلاب، لوله های انتقال اب، نفت، بنزین و گاز گزارش شده است.
بزرگتری فرو نشست ها در جنوب تهران سال 1395 و در امتداد خیابان مولوی- سه راه خیام به صورت چندین ریزش دومینووار رخ داد و بعد از آن 1402 در بخش میانی در سمت میدان انقلاب رخ داد. در شمال شهر نیز سال 1395حادثه فرونشست خیابان پیامبر و بعد از آن در خیابان شهران گزارش شد که در خیابان شهران فرونشست همراه با انفجار خط لوله گاز همراه بود.
true
true
https://www.jamehnews.com/?p=160369
true
true