قبرهای 300میلیونی در جنوب تهران| فاجعه مدیریتی در «شیخ صدوق»| درخواست از «نهاد رهبری» برای پیشگیری از وقوع جرم و تخلف - جامعه خبر
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
true
true
قبرهای 300میلیونی در جنوب تهران| فاجعه مدیریتی در «شیخ صدوق»| درخواست از «نهاد رهبری» برای پیشگیری از وقوع جرم و تخلف

به گزارش پایگاه خبری جامعه خبر؛ سید هادی کسایی زاده خبرنگار آزاد نوشت: پس از حمله مغول ها به ایران و تخریب بقعه ابن بابویه یا همان شیخ صدوق (واقع در منطقه 20 تهران-شهرس ری) اوضاع بهتر شد تا اینکه مسئولیت به سازمان اوقاف و امور خیریه افتاد تا دیگر رخدادهای دوره مغول رخ ندهد اما برخی رخدادها نشان می دهد که انگار مدیریت همچنان در این بقعه با چالش های زیادی همراه است.

من فقط 30 دقیقه در بقعه شیخ صدوق شهرری قدم زدم و آنچه بعنوان روزنامه نگار و خبرنگار تحقیقی به دست آوردم قابل تامل و تاسف است و می خواهم نهاد رهبری بعنوان نهاد ناظر به این موضوع وارد شود چون احتمالا اطلاعات به درستی و کامل از سوی سازمان اوقاف کشور به آنها مخابره نمی شود.

از 60 تا 70 سال قبل افرادی به نام سرایدار در بقاع متبرکه مشغول به کار بودند. این افراد هیچ قرارداد استخدامی و بیمه از سوی اوقاف و تولیت بقاع نداشتند و در مقابل نظافت و پاکسازی بقاع با نذورات و کمک های زائران امرار معاش می کردند. در بقعه شیخ صدوق حدود 10 سرایدار از دیرباز تا کنون و نسل به نسل کار و زندگی می کردند اما در ماه های اخیر مدیر جدید این بقعه که از سوی مجتبی عبدالهی ( معاون سابق شهرداری تهران-شهردار سابق ری) مدیرکل اوقاف استان تهران منصوب شده تمایلی به حضور این سرایدارها ندارد و فشار زیادی را برای خروج آنها از گورستان انجام داده است. شاید یکی از دلایل آتش گرفتن این گورستان همین اقدامات سوء مدیریتی بوده که اجازه فعالیت سرایدارها برای از بین بردن علف های هرز را نداشتند. جالب تر و البته تاسف بارتر اینکه سرایدارهای این بقعه که سن و سال زیادی دارند حتی شامل نذورات و توزیع بسته های غذایی و سفره های افطاری بقعه هم نیستند یعنی چیزی به آنها داده نشده است.

بیشتر بخوانید| فیلم آتس سوزی روز جمعه 16 خردادماه 1399 در گورستان شیخ صدوق و مزار جهان پهلوان تختی

فیلم| آتش سوزی مسئولان در مزار «تختی»| مردگان ابن بابویه کباب شدند!

*مالیات بر ارزش افزوده قبور!

نکته دیگر در مورد بقعه شیخ صدوق (شهرری) نرخ های جدید برای فروش قبور است که مشخص نیست بر اساس چه تعرفه و قانونی به مردم می فروشند؟ بعنوان مثال برای خرید قبر در اطراف ضریح باید حدود 300 میلیون تومان پرداخت کرد و قیمت قبر در خود صحن بقعه تا 80 میلیون تومان معامله می شود. جالب تر اینکه فروش قبر مالیات بر ارزش افزوده هم دارد! در حالی که فروش قبر شامل مالیات بر ارزش افزوده نمی شود.

*قبر پدرت 40 میلیون تومان برای مادرت!

نمونه دیگر اینکه اگر فردی بخواهد روی قبر پدر یا مادرش دفن شود باید 40 میلیون تومان پول پرداخت کند که هیچ مبنای قیمتی ندارد. در یک مورد جالب فردی برای دفن مادرش روی قبر پدرش درخواست قبر می کند که به او می گویند سند بیاورید قبر برای پدرتان است! و قبر را با تخفیف به او 40 میلیون تومان فروختند! این در حالی است که پیش از این اهالی محل ابن بابویه یا رایگان و یا با تخفیف ویژه ای مردگان خود را دفن می کردند.

*قبری که از روی زمین ارتفاع گرفت

اما یکی از مهمترین نکاتی که به آن برخورد کردم سنگ فرش کردن کل صحن است. به نوعی که تمام قبور قدیمی یا بدون صاحب زیر سنگ فرش ها دفن می شوند و دیگر نشانی از سنگ قبر نیست. اهالی محل می گویند: امکان ندارد این بقعه قبر خالی و بکر داشته باشد اما می گویند قبر بکر داریم. این همان قبوری است که مشخص نیست برای کیست. البته این ادعا نیاز به بررسی تیم کارشناسی از سوی نهاد رهبری دارد. چراکه از نظر شرعی هم مشکل ساز است. نکته دیگر یک مورد دفن میت است که به گفته اهالی محل شائبه ایجاد کرده است. در این مورد چون قبر دوطبقه درخواست شده اما ارتفاع قبر کم بوده ارتفاع را از زمین بیشتر گرفتند و سنگ لحد مماس با زمین روی میت قرارداده شده که حتی برای بررسی می طلبد که گورکن و شاهدها اقرارکنند. اگر صحت داشته باشد یکی از قبیح ترین رخدادها در اوقاف خواهد بود.

*مغازه داری در بقعه شیخ صدوق

اهالی می گفتند: وقتی اطراف این بقعه فروشگاه های کرایه چادر و صندلی است چرا باید بقعه خودش چادر و صندلی اجاره دهد؟ چرا باید نعمات بقعه به اهالی که کنار مردگان زندگی می کنند نرسد؟ جالب اینکه تولیت بقعه برای اجاره صندلی و چادر هر نوبت 800 هزار تومان پول می گیرد. شاید بگوئید هزینه بقعه می شود اما آیا بقعه باید هر کاری برای درآمد زایی کند؟ چه کسی این قوانین را وضع می کند؟ چرا سازمان اوقاف حکومت خودمختار دارد؟ چرا رهبر انقلاب از وضعیت باخبر نیستند؟

برخی قبرکن ها می گفتند: خادم بقعه که حقوق و بیمه دارد وظیفه اش خادمی است که مشخص است اما از آنها می خواهند قبرکنی هم انجام دهند و هزینه اش را بقعه در اختیار می گیرد. آیا خادمین می دانند اصول قبرکنی چگونه است؟

شما می توانید با قدم زدن در بقعه شیخ صدوق مشاهده کنید که این بقعه بیشتر شبیه قبرستان متروکه است و این همه درآمد و پولی که دارد صرف تسهیلات و رفاهیات زائران قبور نمی شود. نمونه بارز آن آتش سوزی رخ داده که جای تاسف بود. من بعنوان خبرنگار آزاد وظیفه دارم بر اساس شغلی که قسم یادکردم مشکلات را بیان کنم که همه بر اساس قانون مطبوعات است. از آقای فرماندار ری هم می خواهم با اینکه سازمان اوقاف ارتباطی با دولت ندارد بازهم موضوع را پیگیری کنند. هرچند که این وظیفه نماینده ولی فقیه در شهرستان ری است که هنوز کاری انجام نداده است.

 

 

 

true
true
true
true
  1. روزبه طهرانی

    بسمه تعالی
    اینجانب روزبه حسین طهرانی با شماره ملی ۰۰۷۳۳۹۷۹۷۰ شهادت میدهم مطالب مدیر جدید آستان مقدس ابن بابویه کذب است.
    سال ۱۳۹۶ دایی بنده در قطعه ۱ ابن بابویه روی پدرش که ۳۰ سال از فوتش گذشته بود با مبلغی مناسب و در توان قشر متوسط جامعه و با سند رسمی و با عنایت و محبت جناب آقای سید حسن امیری مسئول دفن اموات در تهران و شهر ری که فردی خیر و انسان دوست و شناخته شده در میان مردم جنوب شهر تهران است و هیچ یک از این وصله ها به ایشان نمیچسبد به خاک سپرده شد و بنده حاضر هستم این سند را به هر جایی ارائه کنم .این آقایی که جدید آمده پدر مردم را درآورده ،ماه گذشته از یک خانواده ۱۰۰ ملیون گرفتن واسه دفن در قبری که داشتن.همه فراش ها و نگهبانان قبور نا راضی و شاکی هستند و یک ریال پول نگرفتن در حالی که در زمان سید حسن امیری این خبرها نبود و قبرستان آباد و تقریبا روبراه بود ،.این آقا نیامده قبرستان و سنگ قبور را به آتش کشیده .خدا ازشون نگذره که واسه دفن امواتمون توو قبر خودمون هم آسایش نداریم دیگه.ما از سید حسن خوبی و انسانیت دیدیم از این مدیران جدید چپاول و آتش زدن قبور .
    الله مع الصابرین

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false